Jääkiekon kannattajayhteisöt: Liigan perustuttava avoimeen ja urheilulliseen liigajärjestelmään

Jääkiekon kannattajayhteisöt: Liigan perustuttava avoimeen ja urheilulliseen liigajärjestelmään

27.12.2013

Jääkiekon SM-liiga Oy ja Suomen Jääkiekkoliitto ry tiedottivat torstaina 19.12.2013 Liigan uudesta sarjajärjestelmästä, jolla on suuri merkitys suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuuteen. Liigakarsinnoista tullaan luopumaan ja mahdollinen nousu Mestiksestä tulee tapahtumaan “lisenssipohjaisen järjestelmän” kautta.

Tammi-helmikuussa 2014 Mestiksestä nostetaan yksi joukkue kabinettipäätöksellä liigaan. Uuden sarjajärjestelmän myötä liigaan nousu tulee perustumaan Jääkiekon SM-Liiga Oy:n ja Suomen Jääkiekkoliitto ry:n näkemykseen, kenellä on tarvittava taloudellinen ja urheilullinen perusta liigaan nousemisesta.

Organisoidut kannattajaryhmät tekevät paljon työtä luodakseen katsomokulttuuria ja kiihkeää tunnelmaa jääkiekkoareenoille. Voima tähän työhön tulee rakkaudesta omaa seuraa kohtaan, mutta myös urheilun tuomista ääripään tunteista, tappion aiheuttamasta pettymyksestä ja voiton riemusta.

Me vastustamme sellaista sarjajärjestelmää, joka ei perustu urheilulliseen menestykseen. Suljetun sarjan ongelmat, kuten merkityksettömät pelit ja joukkueiden tyhjennysmyynnit, vievät jääkiekkoyleisöltä kipinää urheilun intohimoiseen seuraamiseen ja vaikuttavat kielteisesti koko urheilulajin kehitykseen.

Liigan on perustuttava avoimeen urheilulliseen menestykseen.

Me emme hyväksy suljettua liigaa ja kabinettipäätöksiä.

Avoimen liigan puolesta

BB07 (Espoo), G-kulma (Hämeenlinna), Eteläpääty (Helsinki), Etulinja (Pori), Osasto 41 (Tampere), Poromafia (Oulu), Raumam Boja (Rauma), Red Army (Vaasa), TPS-kannattajat (Turku), Ääriliike(Lahti) ja Willimiehet (Lappeenranta)